Front Wheel Drive (Fronti)

Terug van weggeweest… Front-Wheel-Drive klasse, ook wel “Fronti” genoemd.
Inmiddels al weer een tijdje erg populair en daarom nu ook als race-klasse bij MRC.

Waar vroeger vooral het bekende merk Tamiya modellen uitbracht op basis van een badkuip chassis met de motor voorin (FWD) zijn er nu diverse fabrikanten die zeer fraaie FWD-modellen verkopen. Dit zijn tegenwoordig volwaardige race-auto’s met alle opties zoals carbon, aluminium, en alle instelbare opties die daarbij komen kijken.

Check de reglementen, kijk of jouw Fronti hieraan voldoet en schrijf je in!

Inschrijven

Zelf inschrijven voor een losse cup wedstrijd of voor de gehele cup? KLIK HIER

Kosten voor gastrijders bedragen €12 euro voor een wedstrijd.

Voor leden zijn de cup-wedstrijden gratis!

Reglement

Minimale rijhoogte: 5 mm
Minimaal gewicht = 1250 g (rij klaar, inclusief Transponder)

Banden
RIDE Pre Cut Slick 24mm (#RI-24025) met de meegeleverde insert. Alle SPAAK velgen zijn goedgekeurd ZONDER offset. DISC velgen zijn niet toegestaan.

Chassis
Alle Tourwagen-Chassis welke voorwiel aangedreven zijn (Front-Wheel-Drive)

Motor en Regelaar
Er mogen geen veranderingen aan de motor worden gedaan. Alleen de bedrading mag worden aangepast van de regelaar, max. 12 AWG. De motor is de MuchMore Fleta 13.5T – Type-W fixed Timing (#MM-MR-FZX135WF – “oude” ETS Motor seizoen 2016/17) De regelaar is vrij, mits deze in “Blinky” mode staat.

Overbrenging
De maximale overbrenging mag niet kleiner zijn als 1 : 5,0 (5,10 mag, 4,95 niet).

Bodies
Alleen bodies zijn toegestaan, die in het echt ook overeenkomen met voertuigen met voorwielaandrijving. “Aerodynamisch geoptimaliseerde” raceauto’s (zoals PF Mazda, PF LTC-R, enz.) zijn niet toegestaan!

Spoiler
Aan de bodie kan een achterspoiler (spoiler) met een maximale breedte van 170 mm en een diepte van 40 mm worden gemonteerd. Alleen de originele spoilers die bij de carrosserie zijn ingesloten, zijn toegestaan en deze mogen alleen op de originele bevestigingspunten worden bevestigd.

Deelname
Bij de voorinschrijving via MyRCM dienen minimaal 5 rijders ingeschreven zijn. Als op de wedstrijddag er maar 4 rijders zijn wordt deze klasse niet gestart.
Wanneer men aan deze klasse deelneemt mag er niet aan een andere klasse worden deelgenomen.