Historie

Op initiatief van enkele enthousiastelingen behept met het RC-virus is er sinds oktober 2000 een vereniging voor Model Racing in Culemborg.  Voor een stadje met zo,n 25.000 inwoners lijkt de vereniging bestaansrecht te hebben. Dat blijkt uit de toenemende belangstelling en de groei van het aantal leden. Natuurlijk hoef je geen inwoner van Culemborg te zijn om lid te worden van onze vereniging. Ook vanuit de verre omgeving zijn er clubleden die er een flinke reis voor over hebben om met hun modelrace-auto’s hier in Culemborg op de baan te komen rijden.

Tot begin 2010 was sporthal De vrijstadhal de thuishaven van MRC. Vrijwel elke zondagmiddag werd in sporthal ,een modelrace circuit opgebouwd bestaande uit tapijt(naaldvilt) en halfronde PVC goten. Sinds enige jaren heeft de vereninging ook de beschikking over een rondetel systeem, zodat de rondetijden van de modelauto’s nauwkeurig gemeten kan worden.

Vanaf februari 2010 was Sporthal Parijsch de plaats, waar ongeveer 3 x per maand op zondagmiddag, het modelrace circuit werd opgebouwd. Vanaf september 2012 is de locatie voor het circuit: Sportcentrum Helsdingen in Vianen.

Omdat wij indoor rijden, kan er alleen met electro-auto’s worden gereden!