Nieuwe Clubmotor 17.5 klasse 2019-2020

Beste leden en gastrijders,

Belangrijke reglement-update voor 2019-2020 – stock TW 17.5 Blinky

Ondanks ons streven om meerdere jaren eenzelfde motor voor de toerwagen klasse vast te leggen is de huidige motor (Trackstar 17.5 v2) helaas uit productie genomen. Hierdoor zijn we genoodzaakt om een nieuwe keuze te doen om weer een competatief raceseizoen mogelijk te maken.
Graag willen we jullie daarom bij deze inlichten zodat jullie tijdig de motor voor aanstaand indoorseizoen kunnen aanschaffen.

Op zoek naar een goed alternatief hebben we gekeken naar:
 Bekend merk – ivm kwaliteit, betrouwbaarheid
 Verkrijgbaarheid in Nederland bij meerdere shops
 Schappelijke prijs (uitgangspunt – vergelijkbaar met de laatst bekende prijzen van de Trackstar v2)
 Technische inspectie (voorkeur fixed timing, etc.)
 Conformiteit (met andere series of clubs is een pré)

De nieuwe motor voor touringcar stock voor aanstaand seizoen = Hobbywing Xerun Justock 17.5 Turn G2.1 Motor Sensored for 1:10 Stock (HW30408011).
Dit is de enige toegestane motor om geen ongelijkheid/voorkeur tussen oude en nieuwe motor te creëren.

Veel raceplezier.

MRC- bestuur

2019-08-09T20:26:33+02:00augustus 9th, 2019|Geen categorie|

Terug van weggeweest… Front-Wheel-Drive klasse!!!

Terug van weggeweest… Front Wheel Drive klasse, ook wel “fronti” genoemd.
Inmiddels al weer een tijdje erg populair en daarom nu ook als race-klasse bij MRC.

Waar vroeger vooral het bekende merk Tamiya modellen uitbracht op basis van een badkuip chassis met de motor voorin (FWD) zijn er nu diverse fabrikanten die zeer fraaie FWD-modellen verkopen. Dit zijn tegenwoordig volwaardige race-auto’s met alle opties zoals carbon, aluminium, en alle instelbare opties die daarbij komen kijken.

Check de reglementen, kijk of jouw Fronti hieraan voldoet en schrijf je in!

2018-10-13T11:29:17+02:00oktober 13th, 2018|Geen categorie|

Wijzigingen betreft overbrenging en timing 17.5 klasse!

LET OP: Wijzigingen betreft motorgebruik en verplaatsing in de 17.5 klasse!

De motor mag volgens de timing-aanduiding op de motor TOT 40 GRADEN (en niet verder) vertimed worden.
Staat de motor dus verder vertimed dan de 40 graden aanduiding dan zal deze hier technisch op worden afgekeurd
Verder is de maximale verplaatsing (FDR) aangepast naar 4.5 (was 4.0).
Na de eerste tests op de nieuwe baan/nieuwe layout lijkt bovenstaand prima om te gebruiken zonder dat alles onnodig warm wordt.
Er is door diverse rijders met koeling maximaal getest en zo zijn we tot dit besluit gekomen.

Overige opmerkingen volgens reglement:

Regelaar: 0 graden / blinky mode

Motor: Turnigy Trackstar 17,5 turns sensored brushless motor 2015KV
bestelnummer 9192000229-0 (de oude motor V1 van voorgaande jaren is NIET meer toegestaan).
Verder is het niet toegestaan de motor te voorzien van een andere (dan originele) rotor en sensor-unit en mogen er ook geen andere schroeven dan de schroeven die standaard bij de motor geleverd worden gebruikt worden. Bovenstaande vervangende onderdelen kunnen prestatieverhogend zijn en willen wij daarom in de STOCK-klasse tijdens onze clubwedstrijden niet zien. Mocht je twijfelen of je motor volledig reglementair is laat deze dan even bij een van de bestuursleden of technische keuring controleren. Bij twijfel of de motor van een rijder reglementair is zal deze in overleg met de rijder uit de auto gehaald worden en gecontroleerd worden op bovenstaande punten.

Mocht bovenstaande informatie niet duidelijk zijn of heb je hier vragen over, laat het ons dan even weten.

2018-09-24T20:53:51+02:00september 24th, 2018|Geen categorie|

• Wijzigingen reglementen 2018-2019 >>>

Voor het seizoen 2018 – 2019 zijn er diverse wijzigingen in de reglementen.
Hieronder een opsomming van deze wijzigingen. Voor sommige klasses zijn nieuwe motoren/regelaars toegestaan of juist NIET toegestaan.
Zorg voor deelname in de betreffende klasse dat je met de juiste spullen aan de start staat. Zijn er vragen laat het ons dan even weten.
We zien jullie graag weer allemaal aan de start van het nieuwe seizoen. De definitieve kalender zal spoedig online komen te staan. Blijf de website of Facebook in de gaten houden en zorg dat je er weer bij bent!

Algemeen

• Voor leden zijn de MRC cup-wedstrijden gratis! (was eenmalig 5 euro)

• Het wedstrijdtarief voor gastrijders wordt verhoogd naar 12 euro. (was 10 euro)

• Aan het einde van het seizoen zal er naast de “reguliere” kampioenen ook een clubkampioen benoemd worden.

Tourwagen 17.5 stock

• Gewicht toerwagen van 1350 gram naar 1320 gram!

• Motor Trackstar 17.5 T stock Versie 2, typenummer: 9192000229-0. Deze is alleen toegestaan vanaf het komende seizoen (de oude motor V1 dus NIET meer)

• LET OP: aangepaste FDR. Géén 4.0 meer maar 4.5

• LET OP: aangepaste timing op de motor. Géén maximale vertiming meer maar tot 40 graden en niet verder. (wordt anders icm nieuwe layout ook te warm).

Mini

• Dragstar 3 set 16 turns brushless set wordt ook toegestaan (zelfde als Tamiya cup)

• Regelaar: vrij (bij gebruik van de Carson Cup Machine motor) of
Regelaar: verplicht (Carson dragster3 (906250) bij gebruik van brushless motor Carson Dragster3 16T)

2018-09-24T20:31:03+02:00juli 29th, 2018|Geen categorie|

• Clubmotor en verkrijgbaarheid hiervan! >>>>

Nieuwsbericht betreft clubmotor en verkrijgbaarheid hiervan:

Het is niet duidelijk of de huidige clubmotor (Turnigy Trackstar 17,5 turns sensored brushless motor 2270KV, bestelnummer 9192000029) nog opnieuw leverbaar zal zijn.
Wij zijn daarvan op de hoogte en houden dit de komende tijd nauwlettend in de gaten. Helaas is het bij Hobbyking zelf ook nog niet helemaal duidelijk vandaar dat we voor nu nog even geen actie ondernemen.
Eventuele opties zijn om straks over te gaan naar de V2 versie van deze motor of om te kijken naar een andere clubmotor. Om alles zo eerlijk mogelijk te houden zal er straks wel één bepaalde motor/versie toegestaan zijn (zoals dat nu ook is).
We gaan dus géén versies 1 en 2 (mochten we over moeten stappen) naast elkaar gebruiken. DIt zullen overigens EVENTUELE wijzigingen zijn voor het reglement van volgend jaar, voor nu is het enkel een mededeling.

LET OP: opmerking betreft de HUIDIGE clubmotor!
De huidige clubmotor mag zoals bekend is maximaal vertimed worden tot het laatste streepje op de endbell. Wordt er geconstateerd dat deze verder staat dan het laatste aangegeven “streepje” tijdens een wedstrijd (zowel kwalificatie als finale) dan zal dat ten koste gaan van het tot dan toe beste resultaat. Wordt dit meerdere keren geconstateerd dan volgt volledige diskwalificatie en mag de rijder niet meer meedoen aan de wedstrijd, hierin is geen discussie mogelijk.
Verder is het niet toegestaan de motor te voorzien van een andere (dan originele) rotor en sensor-unit en mogen er ook geen andere schroeven dan de schroeven die standaard bij de motor geleverd worden gebruikt worden.
Bovenstaande vervangende onderdelen kunnen prestatieverhogend zijn en willen wij daarom in de STOCK-klasse tijdens onze clubwedstrijden niet zien. Mocht je twijfelen of je motor volledig reglementair is (indien je deze misschien van iemand hebt overgenomen) laat deze dan even bij een van de bestuursleden of technische keuring controleren. Eventueel hebben wij nog enkele reservemotoren/onderdelen van de club die als vervangend kunnen worden gebruikt/ingezet.
Bij twijfel of de motor van een rijder reglementair is zal deze in overleg met de rijder uit de auto gehaald worden en gecontroleerd worden op bovenstaande punten.

Mocht bovenstaande informatie niet duidelijk zijn of heb je hier vragen over, laat het ons dan even weten.

2018-07-29T12:55:32+02:00januari 18th, 2018|Geen categorie|

• Rookbeleid >>>

Per direct zal het roken bij de zijdeur/toegangsdeur niet meer toegestaan zijn.
De sporthal heeft diverse redenen opgegeven waarom dit niet meer mag/kan.
– Gezien het een sporthal is wil men roken zoveel mogelijk tegengaan/uit het zicht hebben.
– Roken bij de zij-ingang (waarbij de deur vaak open en dicht gaat) zorgt voor het continu aan/uit schakelen van verwarmingssysteem
– ook de BSO (kinderopvang) heeft bij de sporthal aangegeven dat er veel peuken op de grond liggen op het terrein waar de kinderen spelen/rondlopen
Een optie voor een “rookpaal” bij de achterdeur is er niet en dus wordt vanaf nu verwacht dat de rokers bij de hoofdingang roken (zolang dit nog wordt toegestaan).
Bedankt voor jullie medewerking.

2018-07-29T13:02:17+02:00september 11th, 2017|Geen categorie|

• Gebruik van de toegangsdeur/zij-ingang >>>

Via de verhuurder/sporthal hebben we diverse opmerkingen ontvangen betreft het gebruik van de toegangsdeur.
Aangezien dit eigenlijk een nooduitgang is ook nog eens is “aangesloten” is op het verwarmingssysteem is het noodzakelijk de deur zo veel mogelijk gesloten te houden. Deze toegangsdeur mag dus alleen gebruikt worden om je spullen begin van de dag naar binnen te brengen en wanneer we klaar zijn weer naar buiten. Tussentijds zal er gebruik gemaakt moeten worden van de hoofdingang van de sporthal. Voor degene die roken zal dit dus betekenen dat er bij de hoofdingang gerookt moet worden. (zie ook nieuwsbericht rookbeleid).

2018-07-29T13:09:05+02:00september 11th, 2017|Geen categorie|

Baanopbouw 2018 – 2019

Voor de baanopbouw en werkzaamheden rond de MRC cup-wedstrijden willen we bovenstaand schema aanhouden.
Er kan wel gewoon gereden worden door de leden die tijdens een wedstrijddag in het schema staan. Let wel op dat je voordat je gaat rijden dan even tijdig een andere rijder/lid even om hulp vraagt om eventueel jouw “taak” even over te nemen.

Weet je van te voren al dat je op de wedstrijddag niet aanwezig kan zijn of komt een andere datum beter uit, zorg dan dat je onderling met een ander lid ruilt. We gaan er vanuit dat we op deze manier in ieder geval een “basis” bezetting hebben voor de wedstrijden. Alle hulp is welkom en ook nodig om weer leuke wedstrijden te organiseren. We rekenen op jullie inzet, iedereen alvast bedankt.

2018-11-02T20:15:59+01:00augustus 19th, 2017|werkschema leden|

• MINI M07 toegevoegd >>>

De nieuwe Tamiya M07 zal tijdens de wedstrijden van MRC in de mini klasse worden toegelaten.
Let op; maximaal tandwiel 20 wordt toegestaan, hier zal steekproefsgewijs op gecontroleerd worden.
We zijn benieuwd wie het nieuwe seizoen met deze bolide aan de start verschijnen, de eerste meters zijn door diverse rijders al gemaakt tijdens de tamiya-cup in Eindhoven en dat was een groot succes voor dit chassis.

2018-07-29T13:06:48+02:00augustus 18th, 2017|Geen categorie|
Ga naar de bovenkant